Romige witlofsoep met amandelen
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 ml groentebouillon
- 250 ml halfvolle melk
- 100 ml crème fraîche
- 4 eetlepels amandelen (gepeld)
- Verse peterselie
- Optioneel: 75 gram hamblokjes
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes.
- Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit de ui aan, voeg vervolgens de witlof toe en laat ca. 5 minuten bakken op laag vuur.
- Voeg de bouillon, samen met de melk toe en laat de soep koken tot deze wat indikt. Laat de soep vervolgens zo’n 10 minuten pruttelen.
- Pureer het geheel vervolgens met de staafmixer/ keukenmachine.
- Roer de crème fraîche met de hamblokjes door de soep en verdeel de soep over diepe kommen.
- Hak de amandelen in grove stukken en garneer de soep met de amandelen en verse peterselie.
Tip!
Rooster de amandelen in een koekenpan, voor extra bite & smaak!