Koolhydraatarme pizza pollo
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 50 gram mozzarella
- 1 ei
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel basilicum
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 75 gram tomatensaus
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram mais
- 1 rode paprika
- 125 gram champignons
- 100 gram rucola
- 200 gram courgette
- 150 gram gerookte kipfilet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en rasp de bloemkool fijn (met een randrasp of in een keukenmachine)
- Verwarm de bloemkoolrasp ca. 3-5 minuten in de magnetron en laat het geheel vervolgens goed uitlekken in een theedoek.
- Meng in een grote kom de bloemkoolrasp, mozzarella, oregano, basilicum en knoflookpoeder.
- Voeg vervolgens het ei door het mengsel en kneed met de hand tot een goed geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het mengsel. Zorg ervoor dat er een dunne, egale bodem ontstaat van ca. 30 cm breed. Druk het geheel met de bolle kant van een lepel aan.
- Bak de pizzabodem in ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de paprika, courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Snijd de gerookte kip in reepjes.
- Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de tomatensaus over de bodem. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.
- Verdeel de stukjes kip, paprika, mais, champignons en courgette over de pizza.
- Bak de pizza nog eens 5-8 minuten af in de oven.
- Bestrooi, wanneer de pizza gaar is, de rucola eroverheen.
Smakelijk eten!
Met dank aan collega Maaike Lentjes
Tip!
Wilt u een vegetarische pizza? Vervang de gerookte kipfilet voor blokjes feta of vegetarisch gehakt.