Bospaddenstoelensoep
Ingrediënten
- 400 gram champignons
- 150 gram oesterzwammen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 - 1,2 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 5 takjes tijm
- Peper naar smaak
- Olie
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze samen met de oesterzwammen in plakjes. Pel vervolgens de ui en knoflook en snijd ze fijn.
- Bak de ui en knoflook aan in olie. Voeg na een paar minuten de champignons en oesterzwammen toe. Haal de blaadjes van de takjes tijm af. Dit kan je het makkelijkst doen door het takje bovenaan vast te houden en vervolgens met je duim en wijsvinger de blaadjes eraf ‘te ritsen’. Voeg ook de tijm toe en laat alles bakken tot het gaar is.
- Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Laat dit 2 minuten koken. Als de soep erg dik is, kan je nog wat water toevoegen. Breng ten slotte de soep op smaak met wat peper.
Tip!
Lekker als voorgerecht bij de warme maaltijd of ’s middags bij het brood.
Champignons en oesterzwammen zitten boordevol vezels. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel.