Aubergine-courgette lasagne
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 50 gram mozzarella
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- olijfolie of knoflookolie
- Peper en zout
- Paprikapoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.
- Besmeer de plakken in wat met (knoflook)olie.
- Rooster de aubergine- en courgetteplakken in een grillpan op hoog vuur in ongeveer één minuut goudbruin.
- Dep de plakken goed droog op een keukenpapier.
- Rul het gehakt, samen met de ui en de knoflook.
- Voeg naar smaak wat peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
- Verdeel de aubergine- en courgette plakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een deel van het gehaktmengsel. Leg hierna weer plakken aubergine- en courgette en schep vervolgens weer het gehaktmengsel hierop.
- Snijd de tomaten in plakjes en bedek hiermee de bovenkant van de ovenschotel.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatenschijfjes.
- Bak de lasagne in ca. 15-20 minuten gaar.
Smakelijk eten!
Tip!
Vervang het gehakt ook eens door kipfilet
Vervang de plakken tomaten eens door spinazie en/of voeg extra spinazie als topping toe