Zoek     Contact  
Voorlichting


Wil je als ouder of als professional meer weten over voeding?
Eten Met Plezier adviseert ouders en professionals met expertise en creativiteit op het gebied van kindervoeding. Door verzorgen van ouderavonden, gastlessen, informatie bijeenkomsten over kindervoeding & (actuele) thema’s
.

Ouderworkshop 'Smakelijke eters'

'Smakelijke eters’ is een korte en praktische workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van zes maanden tot vier jaar. Tijdens deze workshop krijgen ouders informatie, en gaan ze onderling in gesprek over (op)voeding, smaakontwikkeling, eetgewoonten en de momenten aan tafel.  

Leren over smaak

Smaakontwikkeling is een belangrijk ingrediënt voor het aanleren van gezond eetgedrag en speelt daarmee ook een rol in de preventie van overgewicht. Ouders gaan in deze workshop actief aan de slag met proeven. Daardoor ervaren ze hoe ze zelf proeven, en hoe en waarom ze reageren op de smaak van voedsel. Zo kunnen ze zich beter voorstellen wat hun kind meemaakt wanneer het iets voor de eerste keer proeft. 

Per workshop kunnen maximaal 20 ouders deelnemen. 

Eetplezier & beweegkriebels,  aan bod komt o.a.:
  • omgaan met strijd aan tafel
  • lekker spelen en bewegen
  • kinderen betrekken bij gezond eten en bewegen
  • voorbeeldfunctie van ouders
  • straffen en belonen met snoep en frisdrank
  • televisie kijken en computeren

Supershopper

Met SuperShopper leren kinderen spelenderwijs gezonde producten te herkennen, etiketten te lezen en een bewuste keuze te maken. Het programma is voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar en gaat over keuzes in de supermarkt. SuperShopper bestaat uit een online game en een supermarktrondleiding onder leiding van een diëtist. Het programma is door het Voedingscentrum ontwikkeld.

Eten Met Plezier organiseert voorlichtingen op maat. Voor meer informatie vul ons contactformulier in.