Zoek     Contact  
Traktaties
Er zijn door het jaar heen heel wat momenten wat een reden is om te trakteren; geboorte, afscheid omdat een kind van de kinderopvang naar de kleuterschool gaat, een verjaardag. Het is dan fijn als er niet alleen maar ongezonde dingen worden getrakteerd. Let ook de porties, hou het klein. Voor kinderen is een traktatie al fantastisch als deze er grappig, verrassend en feestelijk uitziet.


Inspiratie
  • Broertje of zusje erbij? Doop een soepstengel (of lange vinger) in gesmolten witte chocolade en daarna in de muisjes.
  • Heeft je kind een speciaal dieet, laat de ouders vooraf weten wat je kind wel mag hebben en maak een trommeltje met toegestane producten. Zo kan, als de aangepaste traktatie wordt vergeten, je kind gewoon mee doen.
  • Om je wat inspiratie te geven voor verantwoorde hapjes en knutsels kun je kijken op gezond trakteren. Te selecteren op ingrediĆ«nt (appel, komkommer, popcorn, rozijnen, soepstengels, meloen, enz).

Eten Met Plezier Schildpad traktatie

Was 2 appels en snij ze doormidden. Citroensap gaat verkleuring tegen. Haal het klokhuis er voorzichtig uit. Prik met cocktailprikkers 4 blokjes 30 + kaas (de pootjes van de schildpad) aan de onderkant van iedere appelhelft (de bolle kant moet natuurlijk boven!). Prik een druif als kop aan de voorkant.