Zoek     Contact  

Happy weight Stippenplan

Happy weight Stippenplan

Stippenplan-  Je kiest toch zeker zelf wat je eet !

Met het Happy Weight stippenplan lukt het mensen met een verstandelijke beperking, syndroom van down of autisme spectrum stoornis af te vallen en zich een gezond eetpatroon eigen te maken. De Happy Weight Stippencoach (diëtist) laat je vrij in wat je eet. Dat bepaal je zelf. De Stippencoach geeft alleen aan hoe gezond (groene stippen) of minder gezond (oranje stippen) dat is. Het aantal stippen geeft aan of je teveel of te weinig eet.

Jouw Stippencoach (diëtist) maakt in overleg met jou een voorbeeld dagmenu om je gezonde gewicht te kunnen bereiken. Daarna kan je elke dag op je eigen Stippencoachpagina zelf je menu bepalen. Zelfs tussen de maaltijden door mag je iets lekkers nemen. Jij kiest wat je vandaag wil eten en jouw Stippencoach geeft met stippen aan hoeveel energie je binnen krijgt en of dat een gezonde keuze is. Het volgen van het stippenplan is zowel online als offline mogelijk

Naast je diëtist kies je een begeleider. Iemand in je eigen omgeving die je helpt om je gezonde gewicht te bereiken. Dat kan een vader, moeder, een vriend, een vriendin, partner zijn. Jouw begeleider weegt je een keer in de week. De Happy Weight Stippencoach houdt je resultaten bij.

Het Stippenplan bestaat uit de combinatie van vier elementen:
- Energiebeperking
- Gedragsmodificatie
- Lichaamsbeweging
- Participatie van betrokkenen

De Stippenplan-methode is:
- Leuk om te doen
- Persoonlijke aandacht
- Afgestemd op deelnemer
- Duidelijkheid en structuur
- Eenvoudig, iedereen kan het !


Meld je nu aan voor een kennismaking om te kijken of deze methode bij je past!

De Stippenplan-methode is begin jaren negentig ontwikkeld door José Veen (diëtist) en Sylvia Rasenberg (orthopedagoog). Het programma is na die tijd steeds verder doorontwikkeld. De effectiviteit van het programma is ruimschoots bewezen: met het Stippenplan worden voedingsproblemen structureel aangepakt.