Zoek     Contact  
Smaaksafari

Eindelijk verse en pure baby maaltijden!

Kinderen maken in de eerste jaren een enorme groeispurt door. Dit alles kost veel energie en gezonde voeding is dan essentieel. Hoe meer smaken je kind lust, hoe makkelijker, gevarieerder en gezonder hij eet. Maar iedere dag een gezonde maaltijd op tafel zetten is vaak een hele uitdaging. Hoe pas je dit in je drukke agenda? Ingrid liep hier, als werkende moeder, zelf ook tegenaan. Zij ontwikkelde een vers alternatief: Madaga. Verse maaltijden voor baby’s, peuters & kleuters. Hierbij wordt gebruik gemaakt van pure ingrediënten, lekker veel groenten en 100% duurzaam vlees. Er zijn maar liefst 90 verschillende recepten waaronder de groentecakejes in de verrassende smaken choco-spinazie, speculaas-broccoli, bosbessen-spinazie. Zo wordt groenten wel heel erg lekker!. Mijn nichtjes zijn enthousiast over Madaga; tijdens het testen van de maaltijden schoof Maud haar eigen maaltijd mooi aan de kant voor het wortelstamppotje met kalfsstoofvlees!

Ook vanuit kinderdagverblijven (en ouders) komt steeds vaker de wens naar voren om de kinderen ’s middags een warme maaltijd aan te kunnen bieden. Samen eten op het kinderdagverblijf is een gezellig moment en geeft de gelegenheid om nieuwe (smaak)ervaringen op te doen. Zowel de ouders als de medewerkers van een kinderdagverblijf zijn verantwoordelijk voor het aanleren van een gezond eetpatroon. Voor jou als ouder kan het een geruststelling zijn als je weet dat je kindje al een gezonde maaltijd krijgt op het kinderdagverblijf. Naast de warme maaltijden zijn er fruithapjes, tussendoortjes en gezonde groenten sandwichspreads voor op brood.

Met Madaga ervaar je het gemak van echt vers en is er eindelijk een goed alternatief voor potjes babyvoeding.


Zelf proeven? via Eten Met Plezier exclusieve korting met de speciale vouchercode (bezorgbon)*:

- € 5,- korting bij je 1e bestelling
- € 5,- korting op een elke- week-anders-menu (eenmalig) & koeltasje cadeau (t.w.v. €11,95)

* Niet in het bezit van een vouchercode? Vul EMPLZR in bij ‘tips voor de bezorger


Kinderdagverblijven kunnen contact opnemen o.v.v. MADAGA voor een vrijblijvende kennismaking!


Weetje:

De smaakpapillen van kleine kinderen liggen in de hele mond verspreid, ook aan de binnenkant van de wang en in de keel. Je kindje is hierdoor dus een echte ‘fijnproever’!
Met dank aan het testpanel (en hun ouders). Naast de maaltijden waren de bakjes ook erg interessant. Eten Met Plezier is altijd op zoek naar vernieuwende concepten die een bijdrage leveren aan een gezond eetpatroon.

Ter inspiratie hieronder een recept uit de keuken van Madaga.
Geen zin om te koken? Je kunt de maaltijden natuurlijk ook gewoon bij je thuis laten bezorgen!

Madaga Kip Sinaasappel Couscous (200 gr)
Voor de kip: Olijfolie, wortel fijn gesneden (50 gram), kipfilet in kleine stukjes gesneden (25 gram), sinaasappelsap (35 cc), water (45 cc), verse korianderblaadjes naar smaak, eventueel ui in kleine blokjes gehakt (6 gram)
Voor de couscous: Couscous (40 gram), olijfolie 1 theelepel, water (55 cc).

Bereiding
:
  • Bak de uitjes in een beetje olijfolie tot ze mooi glazig zijn.
  • Voeg de kipfilet toe aan de uitjes en bak het gaar op een laag vuur.
  • Voeg de wortelstukjes toe aan de kip, zet het vuur wat hoger en voeg water en eventueel sinaasappelsap toe.
  • Laat het zachtjes sudderen met een deksel erop tot alle Ingrediënten lekker zacht zijn.
  • Zet het vuur uit, voeg de fijngehakte korianderblaadjes erbij en begin de couscous te bereiden.

Couscous: Breng het water aan de kook, voeg de olijfolie toe en haal het water van het vuur. Voeg de couscous toe, zet een deksel op de pan en laat de couscous het water opnemen (1 a 3 minuten).

Let op: voor baby's onder de 6 maanden moet het eten gepureerd worden.