Zoek     Contact  
Smaaklessen
Kinderen kunnen tegenwoordig een extra stimulans gebruiken om gezond te (leren) eten. Dit is niet alleen belangrijk voor hun algemene gezondheid, maar ook om overgewicht te voorkomen. Eten Met Plezier kan ze hierbij helpen door het geven van gezonde lessen op school

Eten Met Plezier gebruikt hiervoor het programma 'Smaaklessen'. Deze is bedacht door kok Pierre Wind en werd samengesteld door de Universiteit Wageningen en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Smaaklessen stimuleert basisschoolkinderen om meer groenten en fruit te eten. Het wordt op een speelse, ongedwongen en leuke manier gebracht.

De kinderen zijn op een praktische manier bezig met eten. Zij mogen volop ruiken, proeven en voelen aan diverse soorten fruit en groenten. Dit verhoogt de kans dat 'gevreesde' fruit- of groentesoorten uiteindelijk wel worden gegeten.

Kinderen zijn vaak bang voor nieuwe smaken of keuren ze snel af. De smaakpapillen van een kind zijn nog zeer gevoelig en de smaak wordt vaak sterker ervaren dan door een volwassene. Daarom is het extra belangrijk om kinderen regelmatig aan te moedigen om groente en fruit te eten. Dit verhoogt het 'smaakgeheugen' van een kind en ze wennen zo geleidelijk aan nieuwe smaken.

Tijdens de smaaklessen wordt er ook aandacht besteed aan diverse onderwerpen zoals trakteren, eten op school, ontbijten, waar eten vandaan komt en nog veel meer.

Meer informatie over de lessen kun je nalezen op: www.smaaklessen.nl.