Zoek     Contact  
De kooktuin

Gezocht kinderkoks met groene vingers!

   

Het is een feit dat steeds minder kinderen weten waar ons voedsel vandaan komt. Hoe groeien aardappelen en waarom is een komkommer recht? Antwoord op deze vragen krijgen de kinderen in de Kooktuin van Catrien Kuijpers. De kooktuin organiseert kooklessen voor kinderen. Gekookt wordt met groenten en fruit uit de moestuin, die de kinderen zelf mogen oogsten. 

Catrien vindt  het belangrijk dat kinderen niet alleen plezier beleven aan  het samen koken en eten, maar ook dat ze kennis maken met de verschillende ingrediënten en hun eigenschappen. De benodigde groenten halen de kinderen uit haar eigen moestuin. Hierbij is het elke keer een spannende speurtocht of de kinderen de juiste groenten voor hun recepten kunnen vinden. Zo ontdekken ze hoe een paprika groeit en dat niet alle appels mooi rond en zonder gaatjes zijn, zoals in de winkel.  

Na het koken wordt de maaltijd opgegeten en uiteraard wordt  alles geproefd. Ze zijn vaak verbaasd over de smaakverschillen tussen de verse groenten uit eigen tuin en de winkel. Omdat de kinderen het eten zelf op smaak hebben gemaakt, ervaren ze het gebruik van zout, peper en andere kruiden. “We hebben wel eens hele hete speculaas gemaakt, daar zat iets te veel peper in. De volgende keer zullen ze voorzichtiger zijn.”

Wil je meer informatie of je kind aanmelden, kijk dan hier.